Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН: Позицията на България за Северна Македония не подлежи на договорки

Станислав Балабанов в НС
Снимка: БГНЕС



За „Има такъв народ“ позицията на България за Северна Македония не подлежи на договорки, а отстъплението може да застраши стабилността на управляващата коалиция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той подчерта, че партията му няма да отстъпи от позицията си и при подкрепа за техния кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански, но дори той да загуби гласуването в пленарна зала, това няма да бъде повод за напускане на управлението:

„Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако примерно другият кандидат спечели - това е позиция на всички народни представители.

Но казуси с търгуването на национални интереси, категорично застрашават отношенията в една такава коалиция.

Надяваме се наистина тези, които са си мислили, че ще продадат националните ни интереси, да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са много по-сериозен проблем, отколкото гуверньор“.

По-рано днес лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска от парламента да бъде проведен национален референдум по позицията на България за еврочленството на Северна Македония.

Темата коментираха и от най-голямата опозиционна група в НС - на ГЕРБ, както и председателят на групата на "Продължаваме промяната":

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна