Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермери ще настояват да бъдат временно спрени европарите за животновъдството

Бойко Синапов
Снимка: БГНЕС

Български фермери заявиха, че ще настояват пред комисията по земеделие на ЕС да бъдат временно спрени парите за сектор "Животновъдство", защото те не се разходват целесъобразно. 

На 19 април техни представители ще се срещнат с председателя на комисията за да го информират, че секторът е пред закриване. Държавата не въвежда адекватни мерки за подкрепа на фермерите, въпреки настояването им, посочва Бойко Синапов - председател на Обединените български животновъди:

Нашето искане ще бъде тези средства, които се коментират в пространството и заблуждаваме обществото – милиони и милиарди, които влизат в България за нас, за сектора, да бъдат спрени дотогава, докогато не подредят нещата в България. Говорят се едни големи суми, че идват при нас, а ние изнемогваме.  

Ние ще помолим Комисията да дойдат, ако трябва те да видят какво се случва в България, и тогава да бъде финансирането от Европейската комисия, защото в момента получаваме едни средства по документи, говорят се едни големи суми, а нищо при нас реално не идва.

Така че, ще помолим Комисията да прекрати това нещо, да си подредим двора, като редовни членки на Европейския съюз и тогава да продължим.

Който оцелее, защото ние приключваме", каза Бойко Синапов от Обединени български животновъди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна