Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Украйна предстои брутална военна кампания

| обновено на 12.04.22 в 17:11
Съби Събев
Снимка: dnevnik.bg

Русия обяви, че съсретодочава силите си в Донбас, а преди това изтегли голяма част от силите си в Киевска област. Събитията от 48-ия ден на войната в Украйна и  очакванията в следващите дни коментира  генералът от резерва Съби Събев. В следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" той уточни: 

След като се видя, че Русия не може да постигне значителен успех на такъв широк фронт от близо 3 хиляди километра, което беше стратегичека грешка според мен, сега те поправят това положение и се съсретодочават в района на Крим и Донбас. Целта е да се овладеят админстративните граници на Донецка и Луганска област и вероятно  да се укрепят и позициите в Херсонкса област. За целта се съсретодочавт значителни сили и средства , за получаването на надеждно превъзходство за успех в тази нова офанзива и разбира се всичко се свеждат до единно командване. Дали ще успеят , никой не може да предвиди, тъй като и украинската страна се готви.  В Донбас се намира  най-боеспособната си с най-голям боен опит украинска армия, така че  предстои брутална военна кампания, в която  жертвите няма да бъдат вземани под внимание  от руска страна, каза ген. Събев. 

Още за използването на забранен тип оръжия, отношенията между Русия и Турция, както и за снабдяването на България с американски изтребители Ф 16 можете да чуете от интервюто в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна