Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалите на Купа "Дейвис" ще са в Малага

Трофеят вече се намира в Малага.
Снимка: ITF

Испанският град Малага ще бъде домакин на финалната фаза на турнира за Купа "Дейвис" през ноември тази година, която ще се играе на твърди кортове в зала, съобщиха от Международната федерация по тенис.

Малага, в южната испанска област Андалусия, по-рано беше избрана за един от четирите града домакини на груповата фаза на отборната надпревара по тенис от 14 до 18 септември, но сега ще бъде домакин на елиминациите за финалите през 2022 и 2023 година.

На финалите ще участват 16 нации, които са разделени в четири групи в Болоня, Глазгоу, Хамбург и четвърти град, заменящ Малага, като всеки ще организира мачовете от една група.

След това първите осем отбора се класират за фазата на елиминациите, която ще бъде финално събитие в календара на мъжкия тенис и ще се проведе от 21 до 27 ноември в Малага.

Кандидатурите за замяна на Малага като град домакин за груповата фаза трябва да бъдат подадени до 21 април, съобщиха от ITF и собствениците на турнира Kosmos Tennis.

Руският отбор няма да може да защитава титлата си, след като ITF спря членството на Русия и Беларус и им забрани участие във всички турнири след нахлуването в Украйна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна