Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Дафовска беше преизбрана за председател на БФБиатлон

Екатерина Дафовска
Снимка: БГНЕС

Със само един глас „въздържал се“ Екатерина Дафовска бе преизбрана за председател на Българската федерация по биатлон по време на днешното редовно Общо събрание. На форума тази сутрин в столицата присъстваха представители на 12 от общо 16 клуба в страната.

Дафовска благодари за доверието, като заяви, че към момента не може да поеме отговорност за пълен мандат до изясняване на отношенията с Министерството на младежта и спорта. Ръководството на федерацията внесе яснота по всички актуални въпроси, след което клубовете делегираха на председателя правото да влезе в преговори с ММС за изчистване на спорните въпроси.

Поради пенсиониране членовете на Общото събрание освободиха от длъжност и благодариха на досегашния генерален секретар Васил Сивков, който отдаде 26 години на българския биатлон. Неговият наследник ще бъде определен от новия Управителен съвет, който е в състав: Екатерина Дафовска, Таня Панева, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Милуш Иванчев, Цветан Цочев, Вероника Григорова и Венцислав Александров.

Преди година и половина извънредното Общо събрание също гласува доверие на олимпийската шампионка от Нагано, тогава то бе свикано по искане на част от клубовете.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна