Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализ: Обществените нагласи към еврозоната са много зависими от добро обяснение

Зорница Русинова
Снимка: БГНЕС

Икономическият и социален съвет ще представи анализ на въздействието на присъединяването на България към еврозоната върху икономическото развитие, инфлацията и доходите в страната - това обяви председателят на съвета Зорница Русинова пред парламентарната социална комисия. Анализът е възложен от председателя на парламента Никола Минчев. 

Съветът подготвя и специално становище по Националния план за приемане на еврото, който още не е приет от правителството: 

"Отражението върху доходите на хората и обществените нагласи по отношение на влизане в еврозоната са много зависими от добро комуникиране и добро обяснение".

Президентът на КНСБ и заместник-председател на Съвета Пламен Димитров допълни, че целта е да не се разпространяват фалшиви новини:

"Проблемът с еврозоната и това, което в много държави предизвикваше сътресения, ще ни занимава активно и ще направим възможното, защото да обективизираме този процес и да не се стига поне до фалшиви новини, каквито за съжаление, изобилстват в последните години, и манипулират главите на доста хора".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна