Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоилов: Не очаквах толкова бързо развитие от Левски

Снимка: БГНЕС

"След като два пъти успяхме да победим Лудогорец и направихме два равни с ЦСКА София, сме направили огромна крачка. Не очаквах толкова бързо", коментира треньорът на Левски Станимир Стоилов след победата с 1:0 срещу Лудогорец в полуфиналите за Купата на България.

„Аз съм щастлив за привържениците за Левски, които бяха на стадиона и с нас играха мача и тези, които гледаха мача по телевизията. Беше важно за нашия отбор да спечели тоя мач, за да се спре с клишетата, че Левски не може да играе пред публика. Левски се чувства два пъти по-горд пред пълен стадион. Трябваше още първото полувреме да решим мача с втори гол. Второто полувреме Лудогорец взе инициативата“, заяви наставникът на Левски.

„Ще заприличаме на истинския Левски. Трябва още доста работа. Малко са играчите, но се биха. Едни и същи изкараха тежка серия мачове. Можем да обещаем на левскарите работа и честност“, добави той.

„Левски е имал трудни моменти. Надявам се всички с общи усилия да успеем да донесем първия трофей след дълго прекъсване. Има време до тогава. Трябва да мислим за празниците, за възстановяването. Надявам се да изиграем мач както подобава за Левски и да спечелим Купата“, каза Стоилов, след което се върна към случилото се през 2013-а година. Тогава за първенство Левски победи драматично Лудогорец, но не успя да срази Славия и загуби титлата в последния кръг.

„Искам привърженици да изпитват удоволствие. Този Левски няма общо с онзи от 2013-а. Тогава имахме сериозно финансиране и големи надежди. Левски живееше в илюзия и лъжа, а трябва честност и работа. Ако ние работим, Левски ще печели такива мачове и ще го пребъде. Не съм гледал мача 2013-а година, но е плачевно. Не знам как не можеш да спечелиш такъв мач пред толкова публика. Не може всичко да е перфектно. Трябва да се опитваме да си развиваме играта. Симбиозата между фенове и клуб я има. Дадох обещание на хората, че ще се работи открито. В много моменти ми се налага да реагирам по-емоционално Левски е олицетворение на вярата. Нямаме друг път и не мога да мисля за друго“, обяви Стоилов.

Стоилов коментира предстоящия финал за Купата срещу ЦСКА на 11 май. Срещата ще е на Националния стадион „Васил Левски“.

„За нашата публика не се притеснявам. Ние можем да напълним целия стадион на финала. Надявам се да се подготвим добре и да спечелим купата. Моите футболисти ще направят всичко по силите си. Има време и за всичко. Първо ще помислим за празниците“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени