Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво има в летния културен календар на морската столица

Снимка: БНР, архив

Международният музикален фестивал “Варненско лято“ ще бъде открит на 25 юни. Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна ще бъде дирижиран от специалния гост Микола Дядюра – артистичен ръководител на Националната филхармония на Украйна.

Музикално послание за мир

Специално ще бъде посланието в “Концерт за Мира“, който ще се проведе на 29 юни във Фестивалния комплекс. Ще участват водещи оркестранти от 16 държави: България, Украйна, Румъния, Австрия, Словакия, Сърбия, Турция, Македония, Испания, Финландия, Молдова, Франция, Италия, Русия, Латвия, Литва, Израел, Великобритания и Китай.

Концертмайстори и водещи оркестранти в сътрудничество със Софийска филхармония, както и двама диригенти – маестро Жин Ванг и Александър Гордън – ще свирят в името на най-важната в за момента кауза – мира. 

Ако искате да ви „хвърлят в оркестъра" не пропускайте  Red Bull FLYING BACH

На 20 август гостите на град Варна ще могат да се насладят на музикално-танцовия спектакъл Red Bull FLYING BACH. Шампиони по брейкденс доказват, че брейкденсът и класическата музика са перфектна комбинация с техния зашеметяващ спектакъл Red Bull Flying Bach.

За предстоящите културни събития разказва в “Нашият ден“ Десислава Георгиева, началник отдел „Фестивали и проекти“ в Община Варна.

Чуйте разговора в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна