Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тазгодишното издание на Оne dance week представя 11 спектакъла от Азия, Африка, Европа и Южна Америка

Копродукция на ONE DANCE WEEK и Kinani Festival, Мапуто, спектакълът ВАГАБОНТ на Идио Чичава ще бъде представен за първи път пред публика на 14 май, от 20:00 часа в Дом на културата "Борис Христов", Пловдив
Снимка: Фейсбук
На 13 май в Пловдив предстои откриването на Международния фестивал за съвременен танц ONE DANCE WEEK. В рамките на почти месец ще бъдат представени четири световни премиери от Италия, България и Мозамбик, една европейска премиера от Бразилия, фокус върху Португалия и зашеметяващи спектакли от Франция, Сенегал, Белгия и Южна Корея.

"Миналата година провеждането на фестивала беше трудно след две отлагания, но стана, въпреки че завършихме с известни загуби. Тази година фестивалът има много по-големи отговорности, тъй като той стана учредител на Европейската асоциация на танцовите фестивали, където влизат буквално най-големите фестивали от Западна Европа". Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Асен Асенов, директор на Фондация "ЕДНО за Култура и изкуства":

"В Европейската асоциация на танцовите фестивали участват 12 фестивала за танц, които създадоха този алианс. Той беше финансиран от Европейската комисия и ние заедно започнахме да създаваме танцови спектакли, така че прожекторите към България и към нашия фестивал са насочени до голяма степен".

Цялото интервю с Асен Асенов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени