Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С детска работилница и театър издателят Борислава Борисова представи книгата „Щастие за деца“


С детска работилница и театър издателят Борислава Борисова представи книгата „Щастие за деца“ на Лео Борманс, в превод на Мария Енчева:

"Очакваме да представим на децата по малко нестандартен начин някои от историите на книгата, която издадохме - "Щастие за деца". Автор е Лео Борманс, като представлението ще бъде с хартиени кукли, които след това децата ще могат да изработят сами, с помощта на Цвета."

А Цвета се занимава с хартиено изкуство, прави много проекти, които са посветени на всичко, изрязано и оформено от хартия.

"Тази книга стимулира игри, усмивки и мисленето на децата в посока щастие", казва Цвета.


Мануела се занимава с куклен театър и всякакви форми на театрално изкуство. Тя изигра пред децата история от книгата - за едно малко фламинго на име Минго.

"Това е една история за емоциите и през интерактивен начин и с кукли, през преживяване, ще се опитаме да стигнем до сърчицата и умовете на децата."


Филип е син на Борислава Борисова. Най-много харесва книгата "Щастие за деца", която издава майка му. Най-хубавото за него е, че има поука.

В свят, белязан от различия, е важно да изградим вътрешна хармония. В книгата "Щастие за деца" Лео Борманс предлага 10 ключа за щастие.
Птици ни учат:

  • да мечтаем;
  • да споделяме щастието с другия;
  • да не се гневим излишно;
  • да даваме и помагаме;
  • да се гордеем с нещата, които умеем;
  • да не се страхуваме;
  • да бъдем любопитни и да не спираме се учим.


Можеш да полетиш по-високо и да стигнеш по-далеч. Можеш да дадеш криле на смелостта и вярваш в себе си. През образите на птици авторът размишлява върху нашите стремежи и цели и избора ни какви да бъдем, върху желанието да се свържем с другия и влиянието на нашите емоции върху здравето и самочувствието ни.

В "Щастие за деца" Лео Борманс използва игрови подход в търсенето на топло гнездо и истинско щастие.


Борманс е писател, оратор и вдъхновител. Бил e главен редактор на "Klasse" повече от двадесет години. Книгите му, черпещи от принципите на позитивната психология ("Световна книга на щастието") и напътстващи как да поддържаме трайни връзки ("Световна книга на любовта") са международни бестселъри. Сега той обикаля света като "посланик на щастието и доброто качество на живот".

Повече чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.