Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Зарков: БСП трябва да преоткрие собствения си смисъл

Снимка: БГНЕС

"От април миналата година БСП стремглаво се носи надолу по наклонената плоскост. БСП трябва да преоткрие собствения си смисъл. Винаги някой по-умен и по-красив, а някой ще е и по-креслив, но БСП е нещо друго – голямата лява автентична партия".

Това коментира пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков.

И подчерта, че мнозинството трябва да си припомни, че е създадено с ясни цели, а размиването им води само до сътресение и до пропадане на доверието.

"Нито политическите сили, нито обществото са готови за нови избори. Коалицията, за да е успешна, трябва да е ефективна, а за да бъде ефективна, трябва да се съсредоточи там, където беше намерено съгласие, а то не беше лесно намерено.

Нещата от коалиционното споразумение трябва да са базата, върху която трябва да се стъпи. Нещата са се променили, да, трябва не да променяме, а да адаптираме", допълни депутатът в предаването "12+3".

Той поясни, че голямата амбиция на БСП е да представлява тези, които имат нужда от своята държава във всекидневния си живот:

"А демагози и други ще продължават да растат върху почвата на раздробеното политическо пространство. На България е необходима силна, автентична, прогресивна лява сила. БСП може да бъде такава".

Интервюто с Крум Зарков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна