Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: Транспортната политика на Столичната община е провал

Снимка: БГНЕС

"През последните 15 години броят на пътниците в градския транспорт намалява. Броят автомобили на 1000 души население се е удвоил. Има и тенденция на нарастващо население на София. Независимо от инвестициите транспортната политика на Столичната община е провал. Пътниците ги няма, защото организационните мерки, които да направят градският транспорт алтернатива на личния, не се направиха".

Това коментира пред БНР независимият общински съветник Борис Бонев, част от организацията "Спаси София".

И посочи, че транспортните дружества на Столичната община сключват неизгодни сделки, които водят до генериране на по-огромни загуби.

В предаването "Нещо повече" Бонев допълни, че когато имаш криза, стимулът за добрия управленец е да работиш бързо и ефективно, "а не комитетът, който трябва да измисли новата билетна тарифна политика, да заседава веднъж месечно".

"По време на Covid кризата и затварянето пропуснахме възможността да изградим голяма част от липсващата, но отдавна заложена велосипедна мрежа на София. Пропуснахме да направим мащабна реформа за паркирането. Пропуснахме да изградим коридорите на градския транспорт, така че повече хора да разпознаят градския транспорт като алтернатива на автомобилното движение".

Интервюто с Борис Бонев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна