Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Екоминистърът открива форум за държавни политки и устойчив бизнес

| обновено на 23.05.22 в 07:21

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще участва в кръгла маса на тема „Държавни политики и устойчив бизнес“. Срещата ще се проведе в сградатa на Областната администрация в Пловдив.

През следващите 8 години постигането на целите за устойчиво развитие ще продължат да бъде от изключителна важност в национален, европейски и световен план, за да бъде гарантирана стабилна, устойчива и просперираща икономика. В тази връзка министър Сандов ще представи основните цели и приоритети на страната ни по отношение на бизнеса, устойчивото му развитие и предвидените държавните политики.

Холистичният модел в управлението, основан на въвличане на заинтересованите страни и постигане на баланс на интересите им в процесите на взимане на решения, устойчивото управление на технологичните, енергийните, финансовите и човешки ресурси и ефективната им организация ще бъдат във фокуса на предвидената дискусия.

 Представители на водещи фирми и мениджъри от пловдивския регион ще имат възможност да споделят добри практики от своя бизнес и да дискутират перспективите в контекста на постигане на стабилна, здрава планета и процъфтяваща икономика.

Кръглата маса се организира по инициатива на Балканския институт за устойчиво развитие в сътрудничество с Министерството на околната среда и водите и Областна администрация в Пловдив.


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени