Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Ние сме легенди

Гуардиола триумфира за четвърти път в последните 5 години.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ние сме легенди. Ще бъдем запомнени. Тази група от играчи ще остане във вечността", възкликна мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, след като "гражданите" спечелиха титлата в Англия за втори пореден път и четвърти в последните пет години.

Възпитаниците на Гуардиола бяха много близо до провала, като изоставаха с два гола от Астън Вила 15 минути преди края на двубоя на "Етихад", но с три попадения за пет минути успяха да стигнат до обрата с 3:2 и да триумфират с титлата. 

"Нашето постижение е толкова трудно. Преди години сър Алекс го направи с Манчестър Юнайтед два или три пъти - сега разбирам магнитуда на това. Сега и ние сме част от това. Когато спечели титлата четири пъти за пет години в тази страна, това е защото играчите са специални. Да спечелим у дома пред нашите фенове е несравнимо. Първият ни гол промени всичко", коментира Гуардиола след успеха.

"Никога не съм виждал отбор като Ливърпул в живота си. Поздравявам ги, те ни правят по-добри всяка седмица. Сега нямам енергията да мисля за следващия сезон. Никога няма да предам този клуб, който ми даде най-хубавите мигове в живота ми. Сега е време за празнуване. Отново сме шампиони", допълни испанският специалист, който е ставал шампион в 10 от 13-те си години като треньор. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна