Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Милчева: Това, което би могло да обедини едно общество, е идеята за неговото добруване

Емилия Милчева:
Снимка: Стопкадър БНТ

"Мисля, че това, което би могло да обедини едно общество, изобщо една нация, е идеята за неговото добруване, как да има повече просперитет, повече споделени блага и повече споделени ценности, защото в крайна сметка най-важното за едно общество, това, което го сплотява, са общите ценности". Това подчерта в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" журналистката Емилия Милчева:

"Безспорно добруването е това, което би могло да ни сплоти, това е една хубава и светла цел. Не само в момента, но изобщо никой от политиците ни не ни дава един хоризонт, който да е за България. Мисля, че порастването и израстването на едно общество, което е част от европейското, няма как да стане без солидаризиране и споделяне на едни ценности, които са такива за мен, за една част от хората, които аз познавам, за тези, които обичам, но не и за цялото общество и аз смятам, че не са споделени не толкова поради това, което се случва – фейк пропагандата и така нататък, а поради голямата бедност на една голяма част от българите".

Емилия Милчева коментира, че политиците, които са формирали управляващата коалиция, не са били много честни, още докато са се водели преговорите за коалиционното споразумение:

"Там беше решено да се придържаме по отношение на Северна Македония към документите, които до момента са приети, декларацията на парламента. Тогава премиерът Петков използваше думата надграждане. Надграждане към какво? За съжаление, тези инициативи, които бяха обявени в първите два месеца от управлението на правителството, тези посещения на Кирил Петков в Македония и съвместните изявления на двете правителства в София, не проработиха, защото в тях имаше малко повече PR".

Цялото интервю с Емилия Милчева можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна