Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЛП специалист предлага безплатни кариерни консултации за ученици и младежи

Снимка: Личен архив

Александра Саздова, която се занимава с НЛП (NLP), е организирала една благородна инициатива, която в рамките на няколко месеца ще помогне на много ученици, да намерят своя път в кариерата и образованието след завършване на училище.

NLP (Невро-лингвистично програмиране), което означава, че ние с лингвистиката променяме и моделираме мисленето на хората“, обясни тя.

Инициативата на Александра е стартирала началото на май месец и ще продължи до края на септември месец.

Тя споделя, че младото поколение има нужда от съдействие след завършване на средното си образование, да избере правилния път и с какво точно иска да се занимава:

„Прецених, че имат нужда да им помогна, тъй като младите едва ли биха отишли и да си заплатят, затова реших, това да е напълно безплатно. Просто безвъзмездна помощ за тях“.

Консултантът каза още, че срещата с учениците започва с опознаване на човека, неговите умения, знания и дарби, а при нея идват най-различни деца, от всякакви семейства.

„В първия момент най-важното е ти да спечелиш доверието на човека отсреща. Много важно е и човекът отсреща да те хареса, защото ако ти не си „неговият терапевт“, не можеш да му помогнеш. Когато го правиш истински и искрено не е трудно, не е усилие“, каза Александра Саздова.

Повече подробности за това, с което тя се занимава, може да откриете в социалните ѝ мрежи или YouTube канала ѝ под името Александра Саздова.

По публикацията работи: Ралица Тачева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени