Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампанията "Детско здраве Пирогов"

Професор д-р Христо Шивачев
Снимка: БГНЕС

На 4 юни програмата "Детско здраве Пирогов" се подновява с безплатни прегледи от водещи специалисти.

"Кампанията "Детско здраве Пирогов“ беше започната през 2013 година от мен и доктор Меджидиев, като нейната идея е, че децата трябва да получат своевременна и адекватна помощ". Това разказа в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" професор д-р Христо Шивачев, заместник изпълнителен директор на "Пирогов" и ръководител на Клиниката по детска хирургия:

"Всичко е насочено към профилактиката и превенцията за ранното откриване на съответните заболявания, за избягване на хронифициране, за адекватно лечение. "Пирогов“ е болницата, която съдържа най-голям брой специалисти в детския профил с хирургична насоченост. Децата ще могат да бъдат прегледани от детски уролози, детски ортопеди и травматолози, детски хирурзи, детски неврохирург, детски кардиолог, детски УНГ, детски очни лекари и специалист с детски профил в областната диагностика, който осъществява съответната консултация при необходимост".

Прегледите са абсолютно безплатни, допълни още ръководителят на Клиниката по детска хирургия:

"Всеки родител, който има някакво притеснение, а дори и да няма притеснение, може да доведе своето дете, ако сметне за необходимо. Цялата информация за записването е на сайта на болница "Пирогов“.

Цялото интервю с професор д-р Христо Шивачев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!