Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът от Тексас предупредил в социалните мрежи минути преди атаката

Трагедията се е случила в началното училище Роб в Увалде.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стрелецът, който уби 19 деца и двама учители в начално училище в Увалде, щата Тексас, е предупредил в социалните мрежи минути преди атаката, че ще стреля в училище.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът, на пресконференция с участието на още политици от републиканската партия, каза, че 18-годишният Салвадор Рамос, който уби 19 деца и двама учители в основно училище в Увалде и баба си, е предупредил в социалните мрежи преди атаката, че ще стреля в училището.
Около 30 минути преди нападението Рамос е изпратил три съобщения в социалните мрежи. Според Грег Абът той е публикувал, че ще застреля баба си, а след това - че ще стреля и в основното училище.

Говорителят на Фейсбук Анди Стоун казва, че съобщенията, които е публикувал стрелецът, са били изпратени като лични и са открити след случилата се трагедия, но демократът Бето О’Рурк, който ще се бори срещу републиканеца Грег Абът на тазгодишните избори, прекъсна пресконференция за стрелбата в училището с остри обвинения към привържениците на оръжейното лоби и се наложи да бъде изведен.

Сочейки с пръст към сцената, Бето О’Рурк заяви, че това ще продължи да се случва в Америка, „докато някой не се застъпи за децата на тази държава“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна