Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалисти сложиха в партиен фризер триото на Нинова в Пловдив

Градската конференция на пловдивските социалисти наложи партийна санкция на Георги Йорданов, член на ИБ на НС на БСП, на депутата Иван Петков-Бебето и на партийния координатор Калин Милчев. 

На тримата временно се отнемат правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатират за такива в срок от една година. Причината са действията им, които делегатите на форума определят като опит на централното ръководство на БСП да ликвидира местната организация.

Припомням, че Йорданов и Милчев бяха определени от „Позитано 20“ като единствени легитимни представители на партията, след като през април националното ръководство прекрати правомощията на всички органи на БСП в Пловдив и назначи работна група, която ръководи дейността на местната структура.

Миналата седмица националното ръководство предварително определи като нелегитимна проведената снощи конференция.

Доц. Ангел Иванов, временен председател на ГС на БСП каза, че 1800 са членовете на БСП в Пловдив, само 15-20 човека са тези, които застават от страната на централното ръководство на партията. 

"По устав ГС на партията съществува и ще проведем и отчетно-изборни събрания във всички райони, освен това се готвим да отбележим 130 години от основаване на партията в Пловдив", каза Иванов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна