Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три сигнала в полицията е подала приживе Алена Щерк срещу бившия си приятел Виктор Спига

Снимка: архив

Три сигнала в полицията е подала убитата 47-годишна Алена Щерк. Те са срещу бившия й приятел Виктор Спига, който беше задържан в Италия. Това съобщиха от столичната дирекция на полицията. Двата сигнала са от февруари тази година, а третият е от април.

Първият сигнал Алена Шерк е подала в началото на февруари тази година. Тя обяснила, че е притеснявана от бившия ѝ приятел. От СДВР уточняват, че адресът е бил посетен от полицейски патрул. Това Виктор Спига е бил предупреден. Потърпевшата е била поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

Вторият сигнал става факт след обаждане за скандал между двамата. Той е получен в Трето РУ на 11 февруари 2022 г. Сигналът е бил пренасочен към Шесто РУ в София. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит и не са установени данни за физическо насилие. И в този случай Алена Щерк също не е подала жалба в РУ на полицията.

Последният сигнал е от 11 април 2022 г. в Седмо РУ, когато Алена Щерк е сигнализирал, че бившият й приятел не е върнал в определения срок личния й автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна