Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Другите - това сме ние?

Христо Хр. Симеонов
Снимка: радио София

Премиера на "Другите" - моноспектакъл на Иван Трайков в "Ателие 313" с режисьор - Христо Хр. Симеонов, който гостува в студиото:

"Текстът е на една готина млада драматуржка, Теодора Георгиева. Тя подхваща една тема, за която никой не говори. Дали трябва да се занимаваме с другите или трябва да сме малко егоисти. Важна е границата. Спектакълът не е моно, а стерео. Марина Хараламбова е хореограф, сюрреалистичен, движенчески образ. Сценичната среда вкарва лесно зрителя в сънищата на героя.

Получава се интересна еклектика между дълбокия текст и веселата среда. Не можем да сме изцяло сериозни. Като се погледнем отстрани, ние сме нищожна прашинка в целия свят.

Премиерата е на 23-ти от 19 ч. в "Ателие 313". Темата ми е важна. Имам лошия навик да обръщам внимание на другите, уча се да стана малко повече егоист, нещо като 60:40, засега съм 70:30 наобратно. Не обичам да давам отговори с работата си. Ще дадем различни гледни точки, всеки да си намери неговия отговор.

Целта е хората да се припознаят в героя, да се видят отстрани. Да се види колко е просто и колко е хубаво. Да си говорим честно, не става всеки път.

Театърът не е философия, хляб е за душата и зрелища за очите. В България темата за халтурата и за естрадния театър се бъркат. Публиката трябва постоянно да бъде обърквана, шокирана. Има хора, за които е лесно да разбират себе си, други - които само се занимават с другите. Ние сме обременени, трудно е."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна