Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпалване на любовта към театъра с „Артикус“

Снимка: Сдружение „Артикус“

Актьори с различни житейски пътища, опит и творчески биографии са обединили усилията и уменията си в името на децата, които искат да тръгнат по техните стъпки.

Популярните от сцената и екрана артисти Георги Краев и Ивайло Захариев гостуваха в студиото на Радио София, а от Ибиза Иво Йончев се включи по телефона, за да разкажат за проектите си, свързани с школите по актьорско майсторство – детската и "Аплауз" - за непрофесионалисти и любители, сдружението им „Артикус“, продуцираните проекти и представленията, които им предстоят.

Ивайло Захариев и Георги Краев

"Репетираме в кинотеатър "Освобождение". Учим децата да са свободни на сцената, да се изразяват, да импровизират. Целта ни е да покажат таланта и харизмата си", отбеляза Георги Краев.

Любовта към театъра и тези занимания ще им помогне за развитието им като личности, за отношението им към живота, допълни Ивайло Захариев.

"Работата с деца е и предизвикателство, и дар. Чувството е страхотно. Уменията, придобити за и на сцената, помагат много и в ежедневието – методите на комуникация, поведение и изразяване пред публика и т.н.", каза Иво Йончев.

Сдружението „Артикус“ (в него е и актьорът Любомир Ковачев) вече е продуцирало 4 представления, които се играят в София (и не само). Планират се и следващи проекти, включително и тв сериали, казаха още актьорите.

С тях разговаря Гергана Пейкова.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна