Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални предприятия, кооперации и НПО на форум за солидарна икономика в Пловдив

Снимка: „Дар пазар“

Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина ще представят свои продукти и услуги по време на юбилейното издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарната икономика. Форумът започва днес в Пловдив. Събитието се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и социалната политика, в него ще се включи и еврокомисарят за работните места и социалните права Никола Шмит.

Във форума тази година ще участват и над 50 компании от конвенционалния бизнес, които ще запознаят аудиторията с политиката си за корпоративна социална отговорност.

Съпътстващата програма ще даде поле за изява и на висши училища от България и чужбина и на студенти, които изучават дисциплини, свързани с развитието на социалната и солидарна икономика.

Поканени са и представители на местната власт.

Участниците в традиционната кръгла маса ще обсъждат проблеми, подчинени на темата „Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика“. 

След официалното откриване на форума ще се проведе модно ревю с произведена от трудово-производителни кооперации у нас конфекция, предлагащи богат асортимент на детски дрехи, дамско и мъжко облекло.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени