Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Елица Костова е в главната роля в "Дневниците на Адам и Ева"

Премиерата ще е на 4 юли в "Нов театър" - НДК от 19:00 ч.

3
Снимка: Радио София
Елица Костова е родена на 19 май 1995 г. в София. През 2018 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Здравко Митков с награда в категория "Актриса за драматичен театър" и е магистър по "Публична реч", отново в НАТФИЗ (2019).

Заедно с нейния приятел и колега Павел Емилов ще изиграят главните роли в представлението  "Дневниците на Адам и Ева". Те поставят този спектакъл сами, без режисьор, изградили са цялото представление по своя преценка, но оставят място за идеи и съвети от консултант-режисьор, който ще дойде за една-две репетиции.

"След НАТФИЗ минаха няколко години, в които не се засичахме по сцените, а ние за тези четири години там много се сработихме и решихме, че е крайно време, отново да се срещнем на сцената. Правеше ни се нещо предизвикателно и той един ден ми предложи тази идея", сподели младата актриса пред Радио София.

Предстояща премиера на представлението "Дневниците на Адам и Ева" по Марк Твен, може да гледате на 4 юли в "Нов театър" - НДК, от 19:00 ч., след това представлението ще се играе и в Ловеч на 11 юли.

Темата на представлението е за конфликтите между мъжа и жената и тяхната изконна взаимосвързаност вълнува творците от хилядолетия, но в днешния ден е особено актуална заради все по-неясните граници и размиването на ролите на днешните Адам и Ева.

Елица работи по още две представления, едното е "Жената е рибя кост", което го играят цял сезон заедно с Даяна Димитрова и Елица Йовчева, а другото представление е "Не сме от тях" по разкази на Чудомир, с участието на Александър Николов.

Следващият сезон отново ще се играят тези представления както в София, така и в други градове.

Фондация "Ведна" с подкрепата на НФ "Култура" помагат на актьорите и представлението да стане реалност.


По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна