Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каяк с кауза

61-годишна жена обикаля остров Корфу с лодка и подпомага фондация „Деца с проблеми в развитието“

Снимка: Личен архив

Юлиана Георгиева се отправя на пътешествие, с което иска да набере средства за основен ремонт и адаптиране на сграда за „Комплекс за образователни, медицински и социални услуги за деца с проблеми в развитието“.

"Тръгвам, за да направя една пълна обиколка на остров Корфу с каяк и само със собствени сили. Надявам се да не се стига до това някой да ме бута, връзва или каквото и да е", сподели Юлиана пред Радио София.

Скоро тя навърши 61 години. (На 60 скочи с парашут!) Запознава се със спорта каяк преди 6 години и оттогава е на лодка от късна пролет до началото на есента. Плава както в солена, така и в сладка вода. За първи път се отправя на толкова дълго плаване, но този път каузата я стимулира и вдъхновява.

"Целта е по време на обиколката да се съберат средства за доизграждане на нов комплекс, в който грижата за тези деца, както и техните родители ще бъде поставена на качествено ново ниво. Зад мен застават не само приятелите ми, но и фирмата, в която работя. Те ще дарят парична сума за всеки изминат километър", разказа още Юлиана Георгиева.

Можете да проследите обиколката на остров Корфу от събитието в социалните мрежи: Каяк с кауза.

Повече за целите и инициативите на фондацията можете да научите на тук.

Чуйте интервюто на Мария Бояджиева с Юлиана Георгиева.

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна