Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Il Volo" идва с музиката на Мориконе

Снимка: "Il Volo"

Тримата 26-годишни тенори от "Il Volo" Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле много харесват България, а публиката у нас също ги обича. Това лято те пристигат за четвърти път за концертите си в Античния театър в Пловдив на 11 юли и в София на 13 и 14 юли в парк център "Юнак“

Италианското класическо трио ще представи този път у нас филмовата музика на големия филмов композитор Енио Мориконе. "Il Volo sings Morricone and more" е последният проект на тенорите, едно пътешествие през изкуството и музиката на един от великите композитори на ХХ век.

Концертите с филмова музика и емблематични кинокадри ще бъдат в Пловдив със симфониците на Пловдивската опера, а в София – със Симфоничния оркестър на БНР. Ще звучат легендарните мелодии от филмите "Добрият, лошият и злият“, "Малена“, "Имало едно време в Америка“ и други емблеми на киното.

След първия им концерт с музиката на Мориконе през лятото на миналата година в Арена ди Верона "Il Volo" бяха отличени със специална награда на 78-ия Филмов фестивал във Венеция. 

Подробности за гостуването на италианските тенори дава Катя Карагяурова – чуйте в звуковия файл.

Снимки – ФБ профил на "Il Volo"
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна