Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Поморие решава за поемането на дълг от 4 милиона лева

Заемът е необходим за създаването на общински предприятие "Чистота"

Общинският съвет в Поморие решава днес за поемането на дълг от 4 милиона лева, необходими за създаването на собствено предприятие “Чистота”. 23 са точките на заседанието, което започва в 10 часа в залата на градската галерия. 

Целевият дългосрочен банков кредит ще е за закупуването на дяловете, техника, съдове и създаването на 100% собствено общинско дружество по изпълнението на дейностите-сметосъбиране, извозване и почистване на обществени места, както и зимното поддържане. На общественото обсъждане, на което бе представена идеята, кметът Иван Алексиев поясни: 

"Минаваме от търговско сметосъбиране към общинско сметосъбиране. Това е посоката, защото разходите ще стават по-големи, такса смет ще се повишава. Като общинска услуга точно обратното ще се получи-свиваме разходите, ще намалим такса смет."

Актуализацията на бюджета и приемането на предварителен проект на план – схеми за организация на движението за платено паркиране, кратковременно платено паркиране и забрана за паркиране на територията на Поморие са част от другите въпроси, които съветниците ще разгледат.

Очаква се утвърждаване на избора на директор на “Медицински център I“ след проведен конкурс и обсъждането на създаване на болнично настоятелство- предложението е внесено от БСП. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна