Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назарян: Дойдох за златото и го взех

Едмонд Назарян с личния си треньор Емил Иванов.
Снимка: БФБорба

„Чувствам се супер! Дойдох за златото и го взех! - каза европейският шампион за юноши Едмонд Назарян пред БФБорба. - Нямах притеснение на финала, вече съм се борил на тази възраст. Знаех, че трябва да бъда максимално концентриран, да не се отпускам. Вече имам европейски титли във всички възрасти, сега започвам световните... И после олимпийската".

"Не мога да кажа кой медал ми е по-значим. Всеки си има своята цена – постигнати са с много труд. Всъщност това европейско първенство, а и всички предстоящи турнири са подготовка за световното първенство при мъжете. Сигурен съм, че с добри тренировки ще успея да сбъдна поредната си мечта, допълни синът на Армен Назарян.

На шампионата за юноши в Рим 20-годишният талант триумфира с европейската титла в по-горната за него категория до 63 кг на класическия стил, като постигна четири убедителни победи. А на финала победи състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов с 11:2. Златото е четвърто в колекцията на Едмонд, който има две титли на континента при кадетите и по една при юношите и мъжете.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна