Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Панчугов: Не виждам какво би могло да събере ПП и БСП отново

Христо Панчугов
Снимка: БГНЕС

"Няма изненада в поведението на БСП по отношение на Русия и в това, че те имат разминавания с "Продължаваме промяната", въпросът, който остава, е какво ги събираше до този момент и дали нещо би могло да ги събере отново. Аз бих отговорил негативно на втория въпрос. ... Тук не става дума за едноличното решение на един премиер, а за ролята, която Русия играе във вътрешната политика на България, за намеса, за която се говори от години. Когато има подобно разминаване и не само в оценката, но и на мерките, които следва да се вземат, не виждам какво потенциално би събрало БСП с ПП, дори Кирил Петков да не предложение за премиер. Много трудно биха могли да обяснят на българското общество, за пореден път, какво ги събира".

Този коментар направи пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него няма как решението за изгонване на 70 руски дипломати от България да е еднолично на министър-председателя Кирил Петков:

"Премиерът е изразител на определена политическа линия и той много рядко би могъл да взема еднолични решения, ако няма подкрепата на хора, които следват нея".

Интервюто на Георги Марков с Христо Панчугов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени