Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Дневниците на Адам и Ева"

Представлението "Дневниците на Адам и Ева" по текстове на Марк Твен има своята премиера на 4 юли на сцената на Нов театър НДК от 19.30 часа. А участниците в него са актьорите – Павел Емилов и Елица Костова.

Сюжетът разглежда въпросите – ако Адам и Ева, толкова различни един от друг, са могли да изградят свой свят и да намерят общ език, то Мъжът и Жената в днешно време биха ли могли? Как биха изглеждали Адам и Ева днес? Какви са потребностите, които задвижват и мотивират хората да бъдат във връзка, как протича тя… Как мъжът и жената намират общ език в днешно време? Какви подбуди имаме и различаваме ли се от първите хора? Променили ли сме се, развили ли са се отношенията ни и комуникацията помежду ни или мъжът и жената завинаги ще си останат от различни планети? На тези и още въпроси обещават да отговарят актьорите – Павел Емилов и Елица Костова:

"Мъжете открай време са знаели основно своите първични нужди да бъдат задоволени. Така разглеждаме образа на Адам. След това се появява Ева и тя с постоянство успява да го пречупи и да го промени. Това е идеята, как двама различни души гледат по различен начин в света, в който се намират, и как започват да си липсват точно на финала, когато единият загуби другия. Донякъде показваме едни стереотипи, които съществуват. Жената винаги търси причините, как да опише света около себе си, а мъжа не го занимават странични неща, глупости, както би ги описал Адам. Ева отваря очите. Искаме да покажем взаимоотношенията от тогава и днес в света между мъжът и жената, защото основно те остават същите."

Представлението ще бъде представено и в Дома на културата "Красно село", и в Драматичен театър - Ловеч.


Горещи теми

Войната в Украйна