Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите остават в Лигата на нациите при победа над Нидерландия

Волейболните национали имат само една победа до момента в турнира.
Снимка: volleyballworld.com

Волейболистите на България имат идеална възможност да решат нещата с оцеляването си в Лигата на нациите още днес, когато в 15,00 часа срещнат Нидерландия. 

Мачът е в “Ерго Арена” в Гданск, а сценариите вече са написани, след като Аржентина тази сутрин победи Австралия с 3:1 гейма.

Поражението оставя "кенгурата" с шанс за максимум две победи в турнира, ако някак успеят да победят олимпийските шампиони от Токио 2020 Франция в последния си двубой в събота.

Българските волейболисти имат също един успех до сега в Лигата на нациите и при победа над Нидерландия днес, реално ще са недостижими за австралийците. Това ще гарантира на отбора на Николай Желязков оставането им в турнира, без да се налага да играят допълнителен турнир за постигане на целта.

Нидерландия е в зоната на финалната осмица към момента, като всяка точка и победа е ценна в битката да остане там. Тимът е с 6 успеха в 9 двубоя и е един от най-добре представящите се това лято в турнира. За нас пък ще остане и още един шанс да си гарантираме присъствие сред най-силните - срещу Китай в събота.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени