Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Конкордия" с обучение по грамотност за хора от уязвими групи

Снимка: Боян Бочев

Фондация "Конкордия" организира обучение по грамотност за хора от уязвими групи: роми, безработни и такива със сериозен риск от социално изключване. Целта е да бъдат обучени да попълват молби, заявления и документи, как да търсят работа и как да се представят по време на интервю за работа.

Предвидено е и допълнително обучение за правата им, както и тези на децата им. 

Дейностите са по проект „Нашите права и отговорности“, разказаха в студиото на Радио София Диана Василева - комуникации по проекта и София Белчева, ръководител на проекта.

„Той се изпълнява с финансова подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по линия на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната цел на проекта е да подобри уменията на маргинализирани ромски общности от София“.

Обученията са насочени към хора, които живеят в крайна бедност, към трайно безработни или работят спорадично и нямат достъп до постоянни финансови ресурси, с ниско образование.

Първата група вече e преминала част от обучението, но курсовете продължават отново от средата на септември, до тогава докато има нужда от тях, обясниха Диана Василева и София Белчева.

Участието в обучението е безплатно.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени