Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добромир Карамаринов събра Европейската атлетика в Юджийн

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов събра на работен обяд представители на атлетическите федерации от Стария континент в Юджийн (Орегон), където се провежда 18-ото спървенство за мъже и жени.

В официалната си реч Карамаринов, който е и член на Съвета на световната атлетика и президент на Българската федерация по лека атлетика, спомена, че тази 2022-а е много специална за атлетиката, тъй като за първи път Световно и Европейско първенство за мъже и жени се провежда в една година. Карамаринов отчете и проблемите, които е нанесла пандемията от коронавирус на спорта и начина, по който европейската атлетика се справи с кризата.

“Европейската атлетика проведе всичките си състезания по време на пандемията без Европейското първенство за мъже и жени в Париж, което трябваше да е през август 2020-а. Финансовото състояние на Европейската атлетика е много добро и очакванията от предстоящото първенство в Мюнхен от 15 до 21 август също са много положителни“, коментира Карамаринов.

Президентът на Европейската атлетика изрази и специалното отношение към представителите на украинската атлетика и даде пълната подкрепа на атлетическата общност на континента към нацията, която пострада от руската военна агресия.

Той похвали и Израелска атлетическа федерация, която за първи път организира континентално първенство (Йерусалим на 4-7 юли 2022-а).

В края на работната среща се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, който подчерта доброто взаимодействие между Европейската и Световната атлетика.

Интервюта с Добромир Карамаринов е предоставено на БНР от Антон Бонов, пратеник на спесание "Атлетика" на световното първенство в САЩ.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна