Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първан Симеонов: Всичко прилича на един опит всеки един от играчите да се отърси от възможната вина

Първан Симеонов
Снимка: БГНЕС
"От няколко седмици насам всичко прилича на един опит всеки един от играчите да се отърси от възможната вина, тоест да не съм виновен аз, че не се е съставило правителство". Това отбеляза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" политологът Първан Симеонов от "Галъп":

"Всички от известно време играят тази игра и свикват постепенно с мисълта, че най-вероятно се отива на избори, а ако вземе, че стане нещо, защо пък не, само че всички правят това правителство, както се прави предизборна кампания с ярки предизборно звучащи предложения, затова по-скоро вероятността за избори остава осезаемо по-голяма, но БСП като че ли на свой ред иска не просто да не се вписва в историята с трети неуспешен опит, а да се впише в историята с едно принципно действие. Това е сравнително находчив политически етюд, който те разиграват. Те казват – "Не мандатът се проваля, ние предлагаме една законодателна програма, която е нужна“. Така съответно парламентът е този, който проваля нещата".

"Силно се съмнявам, че някой може да излезе на някакъв страшен позитив от всичко това, което се случва", добави политологът:

"На позитив по-скоро могат да излязат онези, които се обявяват срещу всичко това, тоест по-скоро опозиционните формации".

Цялото интервю с Първан Симеонов можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна