Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Хеа дава съвети на вратарката на Англия

Мери Ърпс приема овациите на публиката след класирането за финала.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Давид де Хеа е изиграл голяма роля за огромното израстване на вратаря на националния отбор на Англия при дамите Мери Ърпс, признава "съотборничката" на испанския страж в Манчестър Юнайтед. Тя твърди, че двамата редовно обсъждат резултатите на женския отбор на "червените дяволи" и Де Хеа й дава съвети.

Ърпс направи много силен мач на полуфинала на Евро 2022 срещу Швеция и запази за четвърти път суха мрежа. Медиите и феновете я оприличиха на Де Хеа, след като още в 30-ата секунда тя изби удар от близко разстояние на София Якобсон с крак. Точно както го прави често и испанецът.

"Приемам това сравнение, благодаря Ви", заяви Ърпс пред британските медии и добави, че е получила поздрави от Де Хеа след последния съдийски сигнал на полуфинала.

"Говоря си сравнително често с Давид. Разменяме си съобщения, обсъждаме резултати, чисти мрежи и подобни неща. Той подкрепя много женския отбор на Манчестър Юнайтед и това е приятно. За един вратар обаче е много важно да има собствен стил, защото не можеш да имитираш всичко. Всеки е изграден различно и всички имаме разнообразни силни страни".

Ърпс е допуснала само един гол в пет мача на Евро 2022, след като през миналата година не получи повиквателна за fлимпиадата в Токио под ръководството на Хеге Рийзе. Тя бе пренебрегната заради Ели Роубък, но попадна отново в състава при новия селекционер - нидерландката Сарина Вийгман, след като вратарката на Манчестър Сити получи контузия.

"Обожавам да играя на ниво национални отбори. Чувството е фантастично. Горда съм, че съм част от националния отбор на Англия. Съотборничките ми са доволни от играта ми и за мен това значи всичко", продължава Ърпс. 

Финалът на Евро 2022 за жени ще бъде в неделя. Съперник на Англия на "Уембли" ще бъде осемкратният шампион Германия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна