Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков на световното по таекуондо: Левачката още държи

Снимка: БГНЕС

Откриването на Световното по таекуондо е незабравим момент за нашата държава. Това заяви легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков, който присъства на днешната церемония по откриване на Световното първенство по таекуондо за юноши и девойки в зала „Арена Армеец“ в София. Шампионатът на планетата бе открит от държавния глава Румен Радев, а на церемонията присъства Слави Бинев, както и редица други официални лица.

"Със сила и много хъс за победи. Това е едно великолепно признание към нашата малка държава, за първи път в историята, в една и съща година, в един и същи ден, да бъде открито Световно първенство в две категории. Това е незабравим момент за нашата държава. Сега ще се видя с някои от състезателите, искам да ги мотивирам още повече с това, което съм постигал като спортист – те са млади, но пътят е пред тях, вярвам, че ще има успехи на този спорт“, започна Камата.

"Не е трудно, левачката още държи. Казаха ми къде да ударя, но това е спорт, в който трябват много тренировки, не е като при нас. Нашият спорт винаги е бил на първо място, от детската градина насам. Независимо какъв вид спорт, трябва да имаме подготвени специалисти, да покажем на децата, че искаме да работим с тях. Засега не изоставаме, трябва да се надгражда – за първи път в тези две категории имаме достатъчно състезатели, да се надяваме, че занапред и момчета, и момичета ще постигнат тези успехи, които всички желаем. Когато чуеш химна, няма по-голямо щастие от това“, добави Стоичков, който приключи спонтанно разговора си с медиите след въпрос относно новото служебно министерство на младежта и спорта, чийто министър ще бъде Весела Лечева.

Световното първенство по таекуондо за юноши и девойки се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев. България е домакин на две световни първенства по таекуондо тази година, като от 28 юли до 7 август София приема Световното първенство за кадети, Световно първенство за юноши и девойки и най-големият световен форум на този спорт – Генералната асамблея на Световната федерация. В спортните форуми в страната ни участват хиляди спортисти от цял свят.
По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна