Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Избирам България“: Китното Приморско привлече туристи от близко и далеч

Подобно на други градчета по Южното Черноморие, Приморско има своите множество верни туристи, които не забравят да го посетят всяка година. Освен българи от вътрешността на страната, се оказва, че идват и немалко чужденци. 


„Основно са чехи и поляци“, казват търговците, но проверка на място показа, че има и летовници от много други държави. 

Мадам Коломбел от Франция и семейството ѝ например са останали с повече от добро впечатление: 

„Това е първият ни престой в Приморско, заминаваме скоро. Всичко ни хареса - природата, пейзажите, българите, които бяха много гостоприемни, хубав беше и хотелът, в който отседнахме. Цените не са високи, както във Франция“, посочи тя. 


Към плажа на Приморско се отправяше и семейството на Мартина от Словакия.

„Идваме за 7-мо поредно лято, понякога го посещаваме и по два пъти. Ходили сме и на екскурзии на други места по Черноморието, последно слязохме и до Резово, но смятаме, че Приморско е най-хубавото място в България. Най-много обичаме плажа тук“, сподели Мартина. 


Приятно изненадани от градчето остават и много българи.

Ая и Рая от София заявиха, че това, което ги е привлякло, са чистотата, морето, но и нощният живот. "Всичките ни приятели вече са тук", заявиха те. 


А Томас от Раковски, който за първи път е посетил градчето преди 10 години, смята, че то се е променило в положителна насока. 

„Наблюдавам, че има повече хора. Най-много ми хареса на северния плаж. Бихме се върнали пак и няма как иначе – щом сме доволни от града. Цяла година не бях изпитвал толкова спокойствие и добра енергия наведнъж“, посочи Томас. Той смята, че няма нищо лошо да се посетят и чуждите курорти – за обща култура, но бе категоричен, че като българската природа няма да се намери никъде.


Добра енергия и положителни емоции можем да Ви донесем и ние - довечера от 18.00 на сцената до Община Приморско, където е следващата спирка от лятото турне на БНР-Бургас. Обиколката на 10 любими летни дестинации по Южното Черноморие е специална и е по повод отбелязването на 10 години от създаването на радиото. Носим и специалната фоторамка за създаване на спомени с логото на медията. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна