Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На заподозрения за тройното убийство в с. Рогош са повдигнати две обвинения

Снимка: БГНЕС

Две обвинения са повдигнати на мъжа, заподозрян за тройното убийство в пловдивското село Рогош. 39-годишният мъж е живеел с чичо си и двамата си братовчеди в една къща. След престъплението мъжът се укрил в дома на своята майка, където по-късно е задържан.

Полицейските екипи са действали много професионално, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който посети селото. Той изтъкна и доброто взаимодействие по случая между полицията и прокуратурата.

Направената проба на заподозрения показала, че не е употребил алкохол. По случая до момента са извършени множество огледи, разпитани са свидетели, иззето е и незаконното оръжие, с което е извършено престъплението - това заяви заместник-окръжният прокурор Галина Андреева, като подчерта че в основата му е спор за имот, а по думите ѝ напрежението между роднините ескалирало след:

"Търсене на правата от едната страна по отношение на имот. Тепърва предстои да се установи дали този имот разполага с всички документи, за да бъде определен като законен".

"Вече съм разпоредил във всички областни дирекции да бъдат издирени случаи като този, защото на много места има такива тлеещи конфликти и трябва да се наблегне на превенцията", каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев:

"Това, което отчитам като слабост, е именно превенцията в този случай, която контрастира с изключително професионалните действия на полицията след извършване на деянието. Има много да работим по превенцията".

За да не се стига до напрежение в село Рогош, част от фамилията, в която се разигра трагедията, е изведена от селото. Полицейски екипи остават да дежурят на място.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна