Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска постоянна мярка задържане под стража на турския шофьор на румънския автобус

Илиян Благоев от Великотърновската окръжна прокуратура
Снимка: БГНЕС

Великотърновската окръжна прокуратура днес ще поиска от съда постоянна мярка задържане под стража за турския шофьор, който предизвика на 6 август през нощта катастрофата с румънския туристически автобус. 

При инцидента край село Куцина на главния път Русе – Велико Търново загинаха трима румънски и един турски гражданин, а осем бяха ранени. 

Турският шофьор е единственият обвиняем на този етап от делото за тежката катастрофа с 12 пострадали румънски и турски граждани на Преображение. 

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушаване на правилата за пътно движение. Шофьорът е с прокурорска мярка за неотклонение 72 часа.

"Предвид това, че е чужд гражданин и то на държава извън Европейския съюз и съществува опасност да се укрие и да не може да бъде осигурен за процеса, както и тежкият резултат от престъплението, ще поискаме от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража", посочи наблюдаващият прокурор по делото Илиян Благоев от Великотърновската окръжна прокуратура. 

Назначени са много експертизи, събрани са доказателства, но на този етап разследващите не посочват коя е водещата им версия за катастрофата край село Куцина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени