Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще се проведат не просто избори, а референдум дали България да продължи да съществува"

Костадин Костадинов: България има нужда от мъже, а не от мижитурки в управлението

"Гражданското общество е подменено, фалшиво и чуждо"

Снимка: БГНЕС

"Фондация "Америка за България" е пряко издържана от американското правителство. Тя е американски инструмент, с който се моделира общественото съзнание и гражданските нагласи в дадена държава. Предвидили сме законопроект, базиран на американски закон от 1938 година - "Закон за регистрация на чуждите агенти". Този законопроект ще бъде реализиран, когато "Възраждане" има самостоятелно мнозинство".

Това каза пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

И допълни, че "гражданското общество е подменено, фалшиво, чуждо, изцяло на финансиране отвън, а така се създава мощна заблуда за гражданските нагласи в нашата страна, които нямат нищо общо с реалните нагласи на българските граждани".

"Американците първо си купиха анализатори. После им създадоха неправителствени организации, носещи гръмкото название "институти". След това си купиха медии. Затвориха кръга напълно, когато успяха да овладеят и политическите партии. По-голямата част от политическите лидери отиват на отчет в американското посолство. Държавата е завзета, овладяна, 100% контролирана от американските служби".

Според него действията на служебния кабинет са колебливи - опитват се да покажат на обществото истинския облик на управлението на четворната коалиция, но не стигат докрай, за да покажат "най-шумно премълчаваната обществена тайна - решенията на българските управляващи са по инструкция на американската посланическа служба в България".

В предаването "Политически НЕкоректно" Костадинов допълни, че българската политика е доминирана от лъжци.

"България трябва да се управлява от правителство с хоризонт за поколения напред. Въпросът с газа и енергоизточниците трябва да се реши кардинално и радикално за години напред. Икономиката не търпи такива стресови ситуации".

По думите му на 2-ри октомври няма да се проведат просто поредните избори, а ще се проведе референдум за това дали България да продължи да съществува като държава.

"С тази политика, която водят нашите управляващи, не съм сигурен, че България ще я има на картата след 5-10 години... България има нужда от мъже, а не от мижитурки в управлението".

Лидерът на "Възраждане" посочи, че ако партията поеме управлението на страната, ще направи така, че България да се превърне от обект в субект на международното право:

"И няма да позволяваме вътрешните ни интереси да бъдат доминирани от общностни и евроатлантически интереси".

За него енергийната криза е съзнателно осъществена и продуцирана от бившия премиер Кирил Петков

Интервюто с Костадин Костадинов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна