Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на пернишкото село Вискяр излизат на протест

Жителите на пернишкото село Вискяр излизат на протест заради проблеми с водоснабдяването. В 17 часа днес те ще блокират за половин час международния път Перник- Стрезимировци при разклона за селото.

Вода има, а ние сме на режим, каза кметският наместник Кирил Киров.

„В местността Извор има помпена станция за водоснабдяване на селото. Преди две години бяха заменени част от металните тръби с пластмасови, защото металните бяха силно корозирали. И трябваше да се направят две връзки- от началото на помпената станция до 200-300 метра и да се пуснат помпите. Правиха опити. миналата година пускаха помпите, обаче връзката между пластмасовите тръби и металните е лошо направена. Вдига 8 атмосфери, а трябва да качи 11 атмосфери, за да влиза водата в резервоара и да се разпредели за селото. И това е проблемът. Само обещания досега и нищо не е направено по въпроса”, заяви Кирил Киров.

Ако исканията им не бъдат чути, местните жители плашат с нови протести. 80 са постоянните жители на селото, през лятото населението достига до 200 души, каза местният управник. Управителят на ВиК Перник Борислав Иванов заяви, че не е запознат в детайли с проблема и ще стори това още в понеделник. За авариите в селото отговаряли от района в Брезник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени