Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: "Изправи се.БГ" ще участва самостоятелно на изборите на 2 октомври

"Изправи се България" се регистрират в ЦИК за парламентарните избори на 2 октомври
Снимка: БГНЕС

"Изправи се България" ще участва самостоятелно на изборите на 2 октомври. Това обяви лидерът на партията Мая Манолова при внасяне на документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Формацията очаква подкрепа от неправителствени организации и личности с каузи.

"Изправи се България" се обявява за безапелационно повишаване на доходите, намаляване на цената на бензина и дизела, помощ за енергийно бедните, таван на цените на основните хранителни продукти и за битка срещу монополите:

"Хората се отвратиха от безпринципни коалиции на уреждачи, от коалиции за власт и за пари, и е време за истинска социална алтернатива за лява партия и нейния дневен ред да е социалният дневен ред на българските граждани. Има една червена линия, която си поставяме за цел да изтрием. Това е линията на бедност. Българската политика  е пълна с гастрольори, с позьори, с еднодневки, има нужда от бойци", заяви лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова.



След нея документи за участие в парламентарния вот внесоха и от партия "Истината и само истината". Формацията е учредена през юни тази година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна