Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Нямаме претенции за отложените мачове

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов заяви, че клубът му няма никакви претенции кога ще изиграе отложените мачове.

Левски и останалите участници в европейските клубни турнири отлагаха мачове в първенството, за да имат повече време за подготовка и възстановяване в евротурнирите.

"В деня след отпадането от Хамрун аз лично се обадих на президента на ПФЛ Атанас Караиванов и му казах, че сме готови да изиграем мачовете, когато те преценят.

Или когато нашите противници искат – през три дни, през четири дни, няма никакво значение. Ние сме готови да ги изиграем.

След като ни се уважиха молбите, ние ще се съобразим с желанието на нашите противници. Така би било коректно към нашите привърженици, които също са имали своите планове и ние сме ги нарушили с отлагането на двубоите.

Същото важи и за Суперкупата. Когато искат Лудогорец, тогава ще изиграем този мач. Ще се съобразим с тях така, че те са си изиграят спокойно мачовете в евротурнирите. Ние нямаме проблем да играем през три дни", каза Стоилов.

Левски посреща утре Хебър в мач от 7-ия кръг.

"Футболът е такъв спорт, който ти дава възможност да се поправиш след няколко дни, ако си допуснал грешка.

Разбира се, при нас тази грешка не е така лесно поправима, така че трябва да се концентрираме върху първенството.

Общо взето всички играчи, които бяха болни и контузени, са възстановени. Но разбира се, са назад с подготовката.

Ако не се случи днес или утре нещо, ще бъдат на линия. Николай Михайлов също е напълно здрав и възстановен, но утре на вратата ще застане Пламен Андреев.

"Надявам се паузата да се отрази най-вече психологически. Сега трябва да заслужат любовта на феновете. Но това са професионални футболисти и те трябва да се представят всеки мач като финал", допълни Стоилов.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна