Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната библиотека организира кампанията "Зелени библиотеки“ за осми пореден път

Столична библиотека
Снимка: Георги Нейков, БНР

Столичната библиотека посреща големите и малките си читатели с различни инициативи. Само срещу читателска карта най-малките могат да се включат и в тематичните седмици в Детския отдел на Столичната библиотека.

"Зелените библиотеки“ е кампания, която организираме за осма година. Тя се провежда във всички големи паркове на столицата като - Гео Милев, Заимов, Борисовата градина, Южния парк, парк "Света Троица“, Западен парк, Зоопарк, Северен парк и парк "Витоша“, на хижа "Алеко“. Това обяви в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Борислава Борисова, ръководител на Детския център в Столичната библиотека:

"Гостуват ни популярни и обичани български поети и писатели. Има специална програма за деца и за възрастни, както с различни АРТ занимания, така и музикална част, като едни от поетите, които са с нас, са Калин Терзийски, Мирела Иванова, Валентина Радинска, Бойко Ламбовски, Амелия Личева, Ангел Биков, Силвия Чолева, Иван Христов, Кристин Димитрова, Георги Гаврилов и Анжела Димчева, а най-малкият автор тази година беше 7-годишната Каталина Павлова, която представи една от своите две книжки с приказки. Тя беше доброволец в нашия Детски център и самата тя много се интересува от книги и библиотеки".


Столичната библиотека е подготвила и интерактивни игри за най-малките.

Цялото интервю с Борислава Борисова можете да чуете от звуковия файл.


По публикацията работи: Недит Георгиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна