Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Манолов е новият носител на наградата "Емил Чакъров"

4
Кирил Манолов
Снимка: Ани Петрова

С оперната гала "Кирил Манолов и приятели" в последната вечер на август ще бъдат закрити Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". 

С тазгодишната награда „Емил Чакъров“, която е учредена през 2011 г. и по традиция се връчва по време на фестивала, който носи името на големия български диригент, ще бъде удостоен големият баритон със световна кариера Кирил Манолов. Наградата ще му бъде връчена официално по време на събитието в Летния театър на Бургас.

Манолов ще си партнира на сцената с Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов. На диригентския пулт пред Оркестъра на Бургаската опера ще застане маестро Григор Паликаров.

В началото на новия творчески сезон Кирил Манолов, който беше удостоен от слушателите на предаването "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" и с титлата "Музикант на годината 2019", ще се върне в Първо студио на БНР, за да завърши записите за предстоящия албум с арии от опери на Джузепе Верди, направени със Симфоничния оркестър на Радиото под диригентството на маестро Павел Балев.

С какви емоции Кирил Манолов пристъпва към поредната сценична изява и към получаването на престижната награда - чуйте в интервюто в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна