Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал за улични изкуства от днес до неделя в Пловдив

В Пловдив се открива 12-тото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до неделя - 1 октомври. Входът за всички прояви е свободен, а те ще бъдат на емблематични за града места – Главната пешеходна улица, Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, Капана, Дановия хълм, Бунарджика. 

Тази година фестивалът е тематично насочен към музиката. В ролята на улични музиканти гражданите ще видят популярни имена от българската поп и джаз сцена. 

Началото на форума поставя концертът на хореографа, танцьор, режисьор и певец Иво Димчев. Програмата  включва още концерти на Велислав Стоянов, на Миленита и Мила Роберт, на Димитър Таралежков и неговата група „Таралеща“. 

Кулминация на фестивалните събития са концертите на 1 октомври – Световен ден на музиката. Тогава  „Collegium Ritornello“ – бароков ансамбъл от настоящи и бивши възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков“, ще изнесат класически концерт със забравени и рядко изпълнявани автори и произведения от епохата на Барока. Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ – Велинград, музикантите от Марица брас бенд и пловдивският цирков артист и музикант Дарио Табаков с артистичен псевдоним Dario Bulgario ще бъдат част от програмата.  

Фестивалът за улични изкуства 6Fest е част от Културния календар на Пловдив и за първи път се провежда в рамките на Есенния салон на изкуствата 2022.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна