Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Стоянов: Всеки, който обещава бързи реформи, лъже!

Снимка: БНТ

“Има три неща, които българинът трябва да помни от гледна точка на миналото и на пътя, който сме извървели дотук. Първо, реформите, от които се нуждае България, се нуждаят не от месеци, а от години. Всяка партия, която ни обещава бързи реформи, лъже“, казва в интервю за БНР историкът Александър Стоянов и допълва:

“Промените в България ще отнемат поне 15-20 години, ако започнат сега. Колкото повече се отлагат, толкова по-дълго време ще отнемат. Някакви илюзии за съдебни реформи, които ще траят година-две, а после всичко ще се оправи, са откровени лъжи“.

“Второто, което е важно да знаем, е, че реформите у нас трябва да се случат по волята на тези, които имат най-много да губят. Трябват ни политици, които да пренебрегнат интереса на най-горната прослойка от обществото“, посочва още той в ефира на “Нашият ден“.

Според него е “много вероятно изборите да не са окончателни“:

“Не може една кампания да се базира на това колко е лош вашият опонент, а да не се казва нищо за това какво планирате да направите. Тенденцията на партиите у нас е да градят негативни кампании с отрицания на своите опоненти, вместо да се фокусират върху своите програми. Партии, които имат единствен смисъл да са отрицание на някой друг, не могат да бъдат градивни за общественото развитие“.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна