Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисовата градина – арена на ретро игри от 80-те години

Спортният турнир „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще се проведе в София. Събитието под патронажа на кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков е част от инициативата „Играем ЗаЕдно“ на издателство „Ентусиаст“.

Турнирът включва автентични ретро игри от 80-те години, сред които са „Народна топка“, „Скачане на ластик“ и „Пиян морков“. Вдъхновена от новия детски роман „Ала-бала-ница“ с автор Силвия Валентино и художник Лада Янкова, спортната инициатива има за цел да обедини родители и деца, като ги насърчи да прекарат повече време заедно в забавление на открито.

Турнирът „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще се проведе на 8 октомври (събота) 2022 г. в столичния парк „Борисова градина“ около лятната сцена и паметника на Дико Илиев от 10:00 до 14:00 часа.

Откритият терен, на който ще бъдат разположени игровите полета, ще бъде обезопасен, а самите игри ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки и съобразно настоящите указания.

Организаторите препоръчват желаещите да се включат в игрите да дойдат малко по-рано от официалния час, за да потвърдят регистрацията си и да се запознаят с пълната програма и инструкции по провеждането на игрите в рамките на събитието.

Повече за събитието ТУК


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени