Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти изравни рекорд на Фъргюсън в ШЛ

Карло Анчелоти записа 102-а победа в турнира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал (Мадрид) спечели с 2:1 домакинството си на Шахтьор (Донецк) от Шампионската лига, а Карло Анчелоти се изравни със сър Алекс Фъргюсън по победи в турнира. Двамата имат по 102 успеха. Трети е мениджърът на Мачнечстър Сити - Пеп Гуардиола с 95.

Носителят на трофея имаше тотално превъзходство в мача на "Сантяго Бернабеу". Само отличните изяви на вратаря Анатолий Трубин, както и пропуските, лишиха Реал от по-изразителна победа. За мадридчани се разписаха Родриго и Винисиус Жуниор, а точен за Шахтьор бе Олександър Зубков.

Родриго вече има 11 гола за "белите" в Шампионската лига, с което изравни постижение на клубната легенда Раул. И двамата стигнаха до тази кота, преди да навършат 22 години.

Успехът е трети за Реал и тимът оглави групата си с пълен актив от 9 точки. Шахтьор е втори с 4, следван от Лайпциг с 3, а Селтик остава на дъното с 1.

В същото време Ерлинг Холанд продължи головата си серия с екипа на Манчестър Сити. След като стана първият с три поредни хеттрика в английската Висша лига, норвежецът вкара два гола на ФК Копенхаген в Шампионската лига. Сити очаквано разгроми датския тим с 5:0 у дома, а Холанд си свърши работата до почивката и бе заменен. Така той вече има 28 попадения в 22 мача в Шампионската лига.

Холанд вкара 2 гола и бе заменен на поивката.

Останалите попадения за "гражданите" бяха дело на резервите Рияд Марез и Хулиан Алварес. Автогол за гостите си отбеляза Давит Хочолава.

Сити води в групата с пълен актив от 9 точки, пред Борусия Дортмунд с 6. Трети и четвърти с по една точка са Севиля и Копенхаген.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна