Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смъртен случай на стадион в Аржентина след безредици

Много фенове се спасиха от сълзотворния газ на терена.
Снимка: Ройтерс

Мач от първенството на Аржентина беше прекратен заради безредици по трибуните и извън стадиона, завършили със смъртен случай. Драмата се разигра в началото на двубоя между Химнасия (Ла Плата) и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига, а според местните медии основна вина за излизането на ситуацията извън контрол носи полицията. 

Съобщава се и за загинал зрител Това е 57-годишният Сесар Рехейро, който е получил сърдечен арест и е починал в линейката на път за болницата.

Проблемите са започнали още преди началото на мача, когато много от феновете на домакините не са могли да влязат на стадион “Хуан Кармело Серийо”, въпреки че са имали билети. Това е довело до голямо струпване пред входовете на съоръжението. 

От полицията решили да разпръснат тълпата с употребата на сълзотворен газ и гумени куршуми. Докато е снимал случващото се пред стадиона, оператор на TyC Sports е бил ранен от изстрел на полицай. В резултат на действията на полицията е възникнала суматоха и по трибуните, а част от феновете са нахлули на терена. 

Изпаренията са достигнали и до футболистите, треньорските щабове и съдиите. Това е принудило главния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача още в 9-ата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекратена.




По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна